Anställa på Business Sweden erbjuds stora utvecklingsmöjligheter och en karriär där man kan avancerad mellan positioner och flytta mellan länder

Business Sweden

Vi förverkligar global potential

Business Sweden är en global organisation med nära 500 medarbetare och kontor i 46 länder. Vi brinner alla för samma sak – att skapa största möjliga nytta för Sverige genom att förenkla för svenska företag att växa internationellt, samt att hitta möjligheter för företag som vill investera i Sverige.

Business Sweden är inget vanligt konsultföretag. Förutom att hjälpa enskilda svenska företag har vi ett statligt uppdrag att bidra till att främja svensk export, investeringar i Sverige samt tillväxt i världen. Genom din affärs- och marknadskunskap bidrar du som anställd hos oss till att göra Sverige mer attraktivt, innovativt och konkurrenskraftigt som affärspartner.

Som anställd erbjuds du stora utvecklingsmöjligheter och vi uppmuntrar en karriär där du avancerar mellan roller och flyttar mellan länder. Vi har en karriärtrappa med definierade roller som återkommer inom alla delar av organisationen. Vi har också ett ambitiöst internt utbildningsprogram, där kursernas upplägg är anpassat till de olika rollerna i karriärtrappan.

Arbetsuppgifterna är omväxlande med många olika typer av kunder och tjänster. Uppdragen växlar från strategiskt komplexa affärer till mindre operativa projekt. Våra medarbetare arbetar med globala koncerner såväl som lokala familjeföretag och har stora möjligheter att påverka sitt arbete och skräddarsy lösningar utifrån kundens behov.

Vad?
Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige.

Här finns vi
Vi har 500 medarbetare och kontor i 46 länder.

Juryns motivering:

Med en innovativ arbetsmiljö och karriärmöjligheter för sina medarbetare arbetar Business Sweden attraktivt med employer branding. De utmärker sig genom att ständigt arbeta för att förbättra medarbetarnas kunskaper och utveckling. Härmed utses Business Sweden till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Vi är otroligt glada över att vårt arbete kring employer branding och employee engagement uppmärksammas, det är helt tack vare våra fantastiska medarbetare som är våra främsta och viktigaste ambassadörer. Vi är enormt tacksamma att få möjligheten att visa upp vår fantastiska arbetsmiljö och de unika möjligheterna vi kan erbjuda till talanger som är intresserade av affärsutveckling i en internationell kontext. Det känns fantastiskt roligt att bli ett Karriärföretag 2020!

Hälsningar Business Sweden
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar