Kronofogdemyndigheten är en statlig myndighet och ett av årets karriärföretag

Kronofogden

Vi hjälper den som inte fått betalt och ger stöd och råd till den som ska betala

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. Vi är omkring 2 300 medarbetare och vi finns på 36 orter i landet.

Vi är en stor organisation med många olika arbetsområden. Här finns goda möjligheter för dig att utvecklas både på djupet och på bredden. Vi arbetar löpande med att öka kompetensen hos våra medarbetare, men vill också att du har en drivkraft att själv se möjligheter. Vi erbjuder både interna och externa utbildningar, och du får ofta handledning oavsett vilken roll du har. När du ska bli exempelvis kronoinspektör eller kronofogde genomgår du ett längre utbildningsprogram där teori varvas med praktik.

Vi utvecklar kontinuerligt vår arbetsplats både genom ständiga förbättringar och större projekt. Vi arbetar ofta tvärfunktionellt, vilket innebär att olika grupper löpande arbetar tillsammans och bidrar med flera perspektiv. Du kan jobba tillfälligt på heltid med utvecklingsarbete eller med mindre kontinuerliga uppdrag vid sidan av ditt ordinarie arbete. Det är ett jobb, men du kommer också hit för att lära dig nya saker.

När du är ny i rollen som chef får du en introduktion genom vårt utvecklingsprogram för chefer. Där blandas interaktivt lärande med diskussioner i ditt chefsnätverk. Du kan även fördjupa ditt ledarskap genom andra utbildningar och genom att delta i vårt mentorprogram.

Vad?
Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder.

Här finns vi
Vi är omkring 2 300 medarbetare och vi finns på 36 orter i landet.

Juryns motivering:

Med fokus på mångfald och innovation inom myndigheten arbetar Kronofogden aktivt med sina medarbetare och deras utvecklingsmöjligheter. Genom en positiv arbetsmiljö skapas förutsättningar som en attraktiv arbetsgivare. I och med det utses härmed Kronofogden till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Vi är glada och tacksamma att ha blivit nominerade och att studenter har rankat Kronofogden som ett attraktivt val som arbetsgivare både bland jurister och inom it. Det finns mycket kunskap och engagemang hos oss. Det finns ett driv att utveckla, både att utveckla verksamheten och att vi själva utvecklas hela tiden. Och det i syfte att uppfylla vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi har verkligen ett jobb som räknas.

Maria Johansson, hr-direktör

Medarbetarna är våra stjärnor, utan dem skulle utveckling och innovation vara tomma ord. Hos oss växer du, både som människa och i din yrkesroll och tillsammans utvecklar vi verktyg som gör att andra i organisationen kan göra skillnad. Det är inte bara ett jobb, utan vi tror på det vi gör – det gör oss till en it-avdelning i världsklass.

Johan Acharius, it-direktör
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar