Det behövs många kompetenser för att driva Stockholms tunnelbana och några av de mest trafikerade järnvägslinjerna i Sverige. Rovian och Caroline är två av MTR:s medarbetare som jobbar med att få allt att fungera.
Rovian Wakim läste till byggnadsingenjör på KTH och tog examen mitt under coronapandemins mest brinnande period. Det blev många nej hos arbetsgivarna i början, men plötsligt dök en möjlighet upp som produktionsadministratör hos MTR:s techbolag för tunnelbanan. Rovian tackade ja, men kände efter något år att rollen inte riktigt motsvarade vad hon ville göra i sitt yrkesliv. I stället för att sluta fick hon en ny möjlighet, och den här gången blev det en perfekt match.
– Jag berättade vad jag ville göra för en av mina chefer, vad jag kunde och vad min utbildning innebär. Det blev ett bra samtal och dröjde inte länge förrän jag fick erbjudande om en tjänst som teknisk specialist.
Hon tackade ja och kunde börja dagen före lucia förra året. I början var det nervöst.
– Det är mycket att ta in och det kan ta flera månader att lära sig bara en liten del av tåget. Men jag upptäckte ganska snabbt att jag kan mycket, samtidigt som jag kunde få bra hjälp.
MTR är en mycket spännande arbetsgivare som bjuder på ett brett urval av tjänster. Genom att låta medarbetarna vara ambassadörer för företaget och visa hur det är att jobba hos denna erfarna arbetsgivare har de verkligen satt sig själva på kartan. MTR räcker även ut en hjälpande hand till studenter och nyexaminerade som i tidig ålder kan få värdefull arbetslivserfarenhet och insyn i arbetslivet. Det är en stöttande organisation och genom egna initiativ kan man påverka sin personliga utveckling och framtid inom företaget.
Att kunna utvecklas har varit särskilt viktigt för Rovian och hon var snabb med att nyttja möjligheten att vidareutbilda sig på olika tekniska kurser.
– Jag har kunnat lära mig mycket här utan att det kostat mig något. Tekniken stannar inte utan utvecklas hela tiden och för mig är utveckling avgörande för att jag ska må bra på jobbet.
Caroline Geelmuyden har en helt annan roll. Som verksamhetsutvecklare för tunnelbanan driver hon självständigt projekt riktade mot operativt och strategiskt arbete inom både trafik och kundservice. Men hon har dragit samma nytta av utvecklingsmöjligheterna och har fått möjligheten att ta en central roll i ett koncernövergripande projekt.
– Projektet var något jag själv ville vara en del av, men jag har också turen att ha en chef som ville ge mig möjligheten. Det har varit otroligt lärorikt och jag ser goda chanser att vara med i fler spännande projekt. Är du driven får du chansen på MTR.
Ismael Hamoudi har snart avslutat andra terminen på läkarprogrammet i Örebro. En tillräcklig utmaning… Läs mer
Efter att ha arbetat i olika affärsroller under mer än 30 år tog karriären… Läs mer
Direkt in i hetluften, eller några månader med stegvis inskolning och utveckling? Ett traineeprogram… Läs mer
Allt fler studenter på universitetens teoretiska program vill att praktik ska ingå i kursplanen.… Läs mer
Sverige står inför en omfattande elektrifiering av samhället när de fossila energikällorna ska fasas… Läs mer
Ellen Andreasson är årets mottagare av Karriärstipendiet för young professionals. Här berättar hon om… Läs mer
Både näringslivet och offentliga organisationer vill rekrytera mer. Efter en turbulent tid under coronapandemin… Läs mer
Alva Markelius är årets mottagare av Karriärstipendiet för studenter. Här berättar hon om sin… Läs mer
Vad gör en studentambassadör?– Jag berättar om Karriärföretagen för studenter och nyexaminerade på min… Läs mer
Det är dags att sudda ut gränserna mellan ingenjörskonsten och vården.– Det är mycket hantverk… Läs mer
Alla Karriärföretag väljs ut av en fyra personer stor jury med mångårig erfarenhet av… Läs mer
Chans till personlig och professionell utveckling och möjlighet att vara med och påverka kreativt.… Läs mer
Pandemin har skyndat på automatiseringen av arbetslivet. Allt fler rutinartade uppgifter tas över av… Läs mer
Många unga får sitt första jobb inom handeln, men hur går det sen? En… Läs mer
Det är bra att ha ett teknikintresse om man ska jobba på Consat. I… Läs mer
I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer
Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer
Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer
Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer