Medarbetare på One Nordic som är endt av Sveriges ledande företag inom tekniska konsulttjänster

One Nordic

Vi har mer än 25 års erfarenhet inom energibranschen

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Idag har ONE Nordic ca 1 100 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö men vi är etablerade runt om i hela landet.

Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar för och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare.

Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Tillsammans med några av de största aktörerna i branschen utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem.

Vi befinner oss på en marknad där beställare planerar för kraftiga investeringar de närmaste tio åren. Vissa siffror pekar på investeringar på flera hundra miljarder kronor, framför allt i stam- och regionnät, men också i exempelvis stationer/ställverk, vindkraft, vattenkraft och energimätning.

Som anställd på ONE Nordic gör du en tydlig samhällsinsats. Den energiinfrastruktur och de energianläggningar som förser samhället med elektricitet måste underhållas och byggas ut så att privatpersoner, företag och organisationer kontinuerligt kan förses med energi.

Energibranschen är den bästa branschen att jobba i enligt Attraktiv Arbetsgivarindex 2018. Energibranschens styrkor är en hög andel tillsvidareanställningar, höga medianlöner, god arbetsmiljö med låg kort- och långtidssjukfrånvaro, små arbetsgrupper, förhållandevis få avgångar samt lika karriärmöjligheter för män och kvinnor.

Vad?
ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn.

Här finns vi
Vi är ca 1 100 anställda i Sverige och Norge och finns på orter runt om i hela Sverige.

Juryns motivering:

One Nordic bedriver sitt employer branding-arbete genom att stötta, utveckla och förbättra medarbetarna inombolaget, men även potentiella medarbetare. One Nordic arbetar framgångsrikt med employer branding, just därför är ni ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Våra medarbetare är den viktigaste framgångsfaktorn. ONE Nordic arbetar mycket med att skapa arbetstrivsel, engagemang och prestation i organisationen genom delaktighet, kompetensutveckling, fokus och tydliga mål. Att attrahera nästa generations medarbetare är också centralt för att långsiktigt kunna uppfylla dels ONE Nordics leveranskontrakt, dels ett viktigt kompetensinflöde till energibranschen. För att locka fler unga till branschen driver ONE Nordic ett flertal projekt; traineeprogram, lärlingsprogram samt skol-, kund- och branschsamarbeten. Branschen är spännande med många stora intressanta projekt och kommande massiva investeringar i energiinfrastruktur.

Hälsningar ONE Nordic
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar