Medarbetare på Rise, en statlig ägd verksamhet och ett av årets karriärföretag

Rise

För en bättre framtid, och de som tar oss dit

RISE är en unik kraftsamling för att öka samhällets innovationstakt. Genom att samla flera forskningsinstitut och ett hundratal testbäddar och demonstrationsmiljöer i en innovationspartner skapar vi bättre förutsättningar för samhällets problemlösare.

Vi samlas kring utmaningar, och organiserar oss därefter. Experter inom helt olika områden löser tuffa problem och tänker nytt tillsammans. Beroende på utmaning och uppdrag kan vi ta olika roller i innovationssystemet, och när det behövs skapar vi en ny. Våra 2 700 medarbetare som finns över hela landet driver och stödjer alla typer av innovationsprocesser. 

Vi ägs av svenska staten och arbetar med – och på uppdrag av – näringsliv, akademi och offentlig sektor. Tillsammans utvecklar vi tjänster, produkter, teknologier, processer och material som bidrar till en hållbar framtid och ett konkurrenskraftigt näringsliv.

Att jobba hos oss ska både kännas utmanande och belönande. Vi är stolta över att redan ha knutit så många talanger till oss. Och fler ska vi bli. Gemensamma nämnare i all vår rekrytering är mångfald och flexibilitet.

Bland det roligaste som finns är att välkomna en ny kollega till vår verksamhet. Drivkraften och nyfikenheten vi möter då är fantastisk. Vi vill att våra medarbetare ska fortsätta vara nyfikna och vilja mer. 

Som anställd får man ett eget ansvar för sin karriär och genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp tydliga och transparenta mål för framtida utveckling inom RISE. Därför erbjuder vi bland annat kontinuerlig kompetensutveckling. Det ska vara lätt att känna sig utmanad och utvecklas under hela ens arbetsliv. Att möta framtiden och dess utmaningar är ju vad hela RISE verksamhet handlar om.

Vad?
RISE är en statligt ägd verksamhet som driver och stödjer alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal testbäddar och demonstrationsmiljöer, öppna för företag och lärosäten.

Här finns vi
2 800 medarbetare, varav 30 procent disputerade forskare finns i hela Sverige – och lite till.

Juryns motivering:

Med ett kvalitetstänk, miljöfokus och intresse för utveckling genomför RISE sitt arbete med employer branding på ett fantastiskt sätt. Genom att prioritera sina medarbetare, attrahera potentiella medarbetare och ett stort engagemang utses härmed RISE till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Dela artikeln:

Karriärföretagen 2020 – Hela listan

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar