RO-Gruppen

Vi vill bygga en bättre värld

RO-Gruppen har ägnat fyra decennier åt att planera, bygga och underhålla byggnader i alla tänkbara former – från insidan och ut. Vi bygger moderna fastigheter, anpassar kontor efter unika hyresgästbehov och genomför om- och tillbyggnationer i Göteborgs-, Sjuhärad- och Stockholmsregionen.

Med våra kompetenser inom konceptbyggnation och butiksetablering har vi hela Skandinavien som arbetsplats. Vi drivs av att varje dag anta nya utmaningar och omsätta våra kunders idéer och behov till verklighet. 

Juryns motivering:

RO-Gruppen har en stark företagskultur och de arbetar aktivt med att ge medarbetarna bästa möjliga förutsättningar på jobbet. Deras förkortning FENA står för förtroende, engagemang, nytänkande och arbetsglädje vilket influerar hela företaget. RO-Gruppen lyssnar på sina medarbetare och har en bra syn på etik och moral.

Man spenderar mycket tid på sin arbetsplats. För oss på RO-Gruppen är det därför viktigt att våra medarbetare trivs och känner meningsfullhet i sin vardag. Spännande projekt, kontinuerlig utveckling samt roliga resor och aktiviteter är några av höjdpunkterna som gör att medarbetarna vill stanna kvar inom företaget och hjälper oss att rekrytera nya, duktiga kollegor. 

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och hos oss arbetar engagerade människor i ett stort antal olika roller, exempelvis som hantverkare, arbetsledare, projektledare, platschef, projektchef, entreprenadchef, entreprenadingenjör, KMA, projektcontroller eller med inköp, produktionsstöd, administration, marknad, HR och ekonomi. För att ta vara på denna värdefulla tillgång av kompetens erbjuder vi flera olika alternativ till utveckling, både yrkesmässig och personlig.

På RO-Gruppen är avståndet kort mellan chef och medarbetare. Vi tror att ett förtroendefullt ledarskap är nyckeln till att bygga starka lag som gemensamt tar sig an utmaningar. Ett ledarskap som präglas av förmågan att ta tillvara medarbetarnas samlade erfarenheter, engagemang och kompetens. För att stärka och utveckla våra ledare får de gå ett skräddarsytt ledarskapsprogram, med förankring i vår värdegrund. 

RO-Gruppen har genom åren tilldelats flertalet priser för sitt sätt att arbeta med personal och som byggbolag - viktiga bevis på att vi gör saker rätt.

RO-Gruppen

Vad? Med 180 medarbetare och 40 år i branschen är vi ett av Sveriges attraktivaste och mest kunddrivna byggföretag inom entreprenad, byggservice, bostäder, konceptbyggnation och butiksetablering. Koncernen omsätter över en miljard och är utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser fyra år i rad.

Här finns vi: Med huvudkontor i Borås och kontor i Göteborg och Stockholm tar vi oss an byggprojekt i hela Sverige och Skandinavien.
Webbsida: www.ro-gruppen.se
Karriärsida: www.ro-gruppen.se/vi-pa-ro/karriar/

Vi är oerhört glada att vårt arbete med rekrytering och employer branding har uppmärksammats. Vi vet att vi har en härlig företagskultur och att det finns ett högt engagemang och en hög trivsel bland de medarbetare som redan arbetar hos oss. Med utmärkelsen Karriärföretag får vi ytterligare en fin referens för blivande medarbetare att välja RO-Gruppen som arbetsgivare.

Hälsningar RO-Gruppen

Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

Alla Karriärföretag väljs ut av en fyra personer stor jury med mångårig erfarenhet av… Läs mer

Alexander Riese Ung karriär

”Jag vill ställas inför så många utmaningar som möjligt”

Chans till personlig och professionell utveckling och möjlighet att vara med och påverka kreativt.… Läs mer

Tangentbord och data Kompetensutveckling

Pandemin ökar behovet av nya kompetenser

Pandemin har skyndat på automatiseringen av arbetslivet. Allt fler rutinartade uppgifter tas över av… Läs mer

Galleria med butiker i Sverige Första jobbet

Handeln viktig första bransch för unga

Många unga får sitt första jobb inom handeln, men hur går det sen? En… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Teknik på Consat Karriärföretag

”Om man känner sig trygg vågar man”

Det är bra att ha ett teknikintresse om man ska jobba på Consat. I… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Ladda fler artiklar