Medarbetare på Skanska, ett av världens största byggföretag och ett av årets Karriärföretag

Skanska

Ett internationellt företag med stora möjligheter att utvecklas och göra karriär

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan – just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, Storbritannien och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av nära 43 000 duktiga, kunniga och pas­sionerade medarbetare, varav drygt 10 000 i Sverige. 

Vi vill se våra medarbetare utvecklas. Därför erbjuder vi en rad utvecklingsredskap som syftar till att hjälpa medarbetarna att ta nästa steg i karriären, oavsett var man ser sig själv i framtiden. Hos oss kan man stiga i befattningar inom en och samma affärsenhet, eller specialisera sig inom ett område som intresserar eller arbeta för en helt annan affärsenhet. En karriär behöver inte vara som en stege. På Skanska finns oerhört många olika jobb; prova något nytt utan att byta företag.

Ytterst få andra bolag i Sverige har ett så stort utbud av internutbildningar som vi. Vårt eget Kompetenscenter erbjuder nära ett 100-tal utbildningar som ger våra medarbetare förutsättningar att utveckla rätt kompetens inom arbetsmiljö, ledarskap, byggteknik, kalkyl, inköp, planering och en rad andra viktiga områden. Med andra ord är karriärmöjligheterna många och nästan alla kan hitta en anledning till att vara en del av Skanska. 

Vad?
Skanska är ett globalt byggföretag. Med tusentals projekt över världen utvecklar och bygger Skanska infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. 

Här finns vi
Våra 43 000 passionerade medarbetare, varav drygt 10 000 i Sverige, arbetar med projekt i Norden, Centraleuropa, Storbritannien och USA.

Juryns motivering:

Med karriärmöjligheter och ett stort engagemang för sina medarbetare skapar Skanska en fantastisk trivsel bland sina medarbetare. Genom variationsrika uppdrag och en familjär stämning ser vi att de arbetar framgångsrikt med employer branding. Just därför utses Skanska till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Transparens och långsiktighet kryddat med nytänkande genomsyrar vårt employer branding och att bli utvald som Karriärföretag är en kvalitetsstämpel på att vi är på fortsatt rätt väg.

Hälsningar Skanska
Dela artikeln:

Karriärföretagen 2020 – Hela listan

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar