Besikta bergochdalbanor, eller kanske säkerställa att en bondgård följer lagar och förordningar. Arbetsuppgifterna på Kiwa spänner över hela samhället, med säkerhet och hållbarhet i fokus. Variationen och flexibiliteten är några av anledningarna till att många stannar länge.
Kiwa är ett globalt bolag verksamt inom besiktning, provning, certifiering samt teknisk konsultation och utbildning. Kiwa hjälper andra företag och verksamheter att uppnå både mål och krav inom säkerhet och hållbarhet. I Sverige finns omkring 850 medarbetare på 28 kontor från Kiruna i norr till Malmö i söder. Malin Bakken har arbetat med HR-frågor på Kiwa i fem år och hon menar att bolagets uppdrag och inriktning skapar en bra grund för en spännande karriär.
– Våra affärsområdens uppdrag skapar bredd med allt från certifieringar inom lantbruk, svets- och livsmedelsbranschen till besiktning av kärnkraft- och vindkraftverk eller fyrhjulingar. I samband med byggnationen av nya Slussen i Stockholm fick vi möjligheten att hjälpa till med att se över bärigheten i Katarinahissen. Broar är andra konkreta exempel där våra kollegor har undersökt vilket material som kan behållas och vad som behöver bytas för att objekten ska hålla framöver. Det här är också exempel på projekt där flera av våra övriga affärsområden ofta är inblandade.
Kiwa är en engagerad och trygg arbetsgivare som värnar om sina befintliga och potentiella medarbetare. Som en del av ett globalt företag finns många utvecklings- och karriärmöjligheter för den som vill arbeta i en inkluderande och familjär företagskultur. Med möjligheter att göra sitt ex-jobb här välkomnar Kiwa framtidens unga talanger och hjälper dem till en riktigt god start på sin karriär. Det bidrar helt klart till deras attraktivitet som arbetsgivare.
Inriktningen på verksamheten kräver att det finns många medarbetare med hög teknisk kompetens. Att hitta och behålla dem är en ständig utmaning, men Kiwa arbetar målmedvetet och har lyckats bra.
– Vi har aktiviteter riktade mot högskolor och universitet och tar in flera exjobbare varje år. Vi är också delägare i en yrkesskola där eleverna söker in på validerad kunskap och sedan får möjlighet till LIA-praktik hos oss. Vi har nu ett tiotal medarbetare som gått den vägen, säger Malin.
Hela världen utgör rekryteringsbas för ett tekniktungt bolag som Kiwa. Affärsområdet Technical Consulting har exempelvis 14 nationaliteter representerade på totalt 52 medarbetare i Sverige.
– Vi har många kollegor som arbetat inom bolaget under merparten av sin karriär. Många tänker att man behöver byta arbetsgivare för att få nya intryck, men här finns det många möjligheter att utvecklas och lära nytt inom samma företag.
– Ett samtal med en kollega på en annan avdelning kan öppna ögonen för ett spännande jobb som man inte ens visste fanns, och som kan bli en helt ny karriär inom Kiwa, avslutar Malin.
Vi är mycket glada för nomineringen! Kiwa har sedan ett antal år tillbaka en tydlig strategi för hur vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och det är kul att se att det bär frukt. Bland annat genomför vi de tre senaste åren en månatlig icke anonym mätning som ger oss möjligheten att snabbt agera och jobba med förbättringar. Att samtidigt erbjuda attraktiva villkor och flexibilitet i arbetet för att få vardagen att gå ihop ser vi som naturligt för att attrahera och behålla våra medarbetare.
Erik Landgren, VD
Ismael Hamoudi har snart avslutat andra terminen på läkarprogrammet i Örebro. En tillräcklig utmaning… Läs mer
Efter att ha arbetat i olika affärsroller under mer än 30 år tog karriären… Läs mer
Direkt in i hetluften, eller några månader med stegvis inskolning och utveckling? Ett traineeprogram… Läs mer
Allt fler studenter på universitetens teoretiska program vill att praktik ska ingå i kursplanen.… Läs mer
Sverige står inför en omfattande elektrifiering av samhället när de fossila energikällorna ska fasas… Läs mer
Ellen Andreasson är årets mottagare av Karriärstipendiet för young professionals. Här berättar hon om… Läs mer
Både näringslivet och offentliga organisationer vill rekrytera mer. Efter en turbulent tid under coronapandemin… Läs mer
Alva Markelius är årets mottagare av Karriärstipendiet för studenter. Här berättar hon om sin… Läs mer
Vad gör en studentambassadör?– Jag berättar om Karriärföretagen för studenter och nyexaminerade på min… Läs mer
Det är dags att sudda ut gränserna mellan ingenjörskonsten och vården.– Det är mycket hantverk… Läs mer
Alla Karriärföretag väljs ut av en fyra personer stor jury med mångårig erfarenhet av… Läs mer
Chans till personlig och professionell utveckling och möjlighet att vara med och påverka kreativt.… Läs mer
Pandemin har skyndat på automatiseringen av arbetslivet. Allt fler rutinartade uppgifter tas över av… Läs mer
Många unga får sitt första jobb inom handeln, men hur går det sen? En… Läs mer
Det är bra att ha ett teknikintresse om man ska jobba på Consat. I… Läs mer
I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer
Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer
Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer
Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer