Medarbetare på Vattenfall som är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme och ett av årets Karriärföretag

Vattenfall

En av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme, med Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien som huvudmarknader. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda.

Vattenfall har utvecklat en strategi vars syfte är att ”Power Climate Smarter Living” och göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Detta åtagande gentemot våra kunder, intressenter och anställda ger inte bara en tydlig inriktning, engagemang och fokus utan även avsevärda affärsmöjligheter.

Morgondagens lösningar kräver nytänkare. Därför är vi ständigt på jakt efter medarbetare som drivs av en vilja att förbättra och forma framtiden.

Hos oss på Vattenfall får medarbetare möjlighet att ta stegen som driver dem och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad. 

Vattenfall består av tusentals olika människor på hundratals olika platser – och alla har olika idéer. Men vi har en sak gemensamt: drivet att ta nästa steg, gång på gång.

Vi tror att alla utmaningar och problem kan lösas. Det innebär att våra medarbetare jobbar med några av branschens mest spännande och utmanande projekt.

Vi vet att nyckeln till framgång är våra anställda. Tron på vår egen förmåga att prestera är kärnan i vår företagskultur. Vi stärker våra medarbetare så att de kan ta egna initiativ och vågar fatta beslut.

Vad?
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme.

Här finns vi
Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda.

Juryns motivering:

Med en öppenhet, förtroende och respekt för sina medarbetare arbetar Vattenfall framgångsrikt med employer branding. Genom att samarbeta och utvecklas med ett deltagande och ansvarstagande för medarbetarnas utvecklingsmöjligheter utses härmed Vattenfall till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Vi är många inom Vattenfall som är engagerade i vårt employer branding-arbete och det ger oss ett fint resultat. Vi har så många medarbetare som gör ett fantastiskt jobb, men vi behöver samtidigt säkra fler kompetenser för framtiden så att vi kan nå vårt mål: Ett fossilfritt liv inom en generation. Alla Vattenfalls anställda är med och skapar en attraktiv arbetsplats dit vi vill attrahera en mångfald av individer som med sina unika superkrafter arbetar för ett fossilfritt liv.

Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar