Vad händer om du minskar friktionen? Jo, saker drar mindre energi och utsläppen minskar. Tänk ett vindkraftverk som snurrar lättare. Tänk en bil med mindre rullmotstånd. Tänk en motor där friktionen inte hindrar kraften.
SKF har varit en av världens ledande lagertillverkare sedan 1907. Allt vi gör handlar om friktion. Eller rättare sagt. Att minska friktionen. Vi får helt enkelt saker att rulla lättare och snurra effektivare. Det ger våra kunder mindre underhåll, förbättrad säkerhet, energibesparing och minskad total ägandekostnad. Våra lösningar finns nästan överallt. Men de har en sak gemensamt. De spar pengar och miljö.
SKF är en arbetsgivare värd sin titel som Karriärföretag. Här finns det oändligt många möjligheter inom företaget och du får vägledning från start. Det finns möjlighet till att jobba från utlandet vilket inte många arbetsgivare kan erbjuda. SKF är även måna om studenter och young professionals och engagerar sig på alla möjliga sätt för att ge dem en fot in i branschen. Helt klart en attraktiv arbetsgivare!
Hos oss får du använda din kompetens till att få saker att snurra lättare. Du bidrar till minskad friktion hos våra kunder och hjälper till att använda jordens resurser på det smartaste och effektivaste sättet. För att SKF ska snurra är vi i behov av många olika kompetenser. Givetvis ingenjörer, men också ekonomer, marknadsförare, säljare och många andra funktioner.
Här får du gott om plats att utvecklas – både professionellt och på ett personligt plan. Ofta handlar det om innovation i den yttersta framkanten. Det gör att du som jobbar här inte har något facit. Det är du med och skapar själv. Allt handlar inte om teknik. Det kan lika gärna vara innovation när det gäller säljpresentationer eller förebyggande underhåll.
Tillsammans med 46 000 kollegor i 130 länder har du alla möjligheter i världen att vara med och göra skillnad. Vi kallar det ingenjörskonst. Välkommen till SKF.
Det är dags att sudda ut gränserna mellan ingenjörskonsten och vården.– Det är mycket hantverk… Läs mer
Allt fler studenter på universitetens teoretiska program vill att praktik ska ingå i kursplanen.… Läs mer
Sverige står inför en omfattande elektrifiering av samhället när de fossila energikällorna ska fasas… Läs mer
Ellen Andreasson är årets mottagare av Karriärstipendiet för young professionals. Här berättar hon om… Läs mer
Både näringslivet och offentliga organisationer vill rekrytera mer. Efter en turbulent tid under coronapandemin… Läs mer
Alva Markelius är årets mottagare av Karriärstipendiet för studenter. Här berättar hon om sin… Läs mer
Vad gör en studentambassadör?– Jag berättar om Karriärföretagen för studenter och nyexaminerade på min… Läs mer
Alla Karriärföretag väljs ut av en fyra personer stor jury med mångårig erfarenhet av… Läs mer
Chans till personlig och professionell utveckling och möjlighet att vara med och påverka kreativt.… Läs mer
Pandemin har skyndat på automatiseringen av arbetslivet. Allt fler rutinartade uppgifter tas över av… Läs mer
Många unga får sitt första jobb inom handeln, men hur går det sen? En… Läs mer
Det är bra att ha ett teknikintresse om man ska jobba på Consat. I… Läs mer
I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer
Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer
Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer
Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer