Medarbetare på Veidekke, Skandinaviens fjärde största bostadsutvecklare och ett av årets Karriärföretag

Veidekke

Vi bygger med hjärta

Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag med en total omsättning på ca 24 miljarder norska kronor. Veidekke har funnits sedan 1936 och har aldrig gått med förlust.

Vi har en stark företagskultur som bygger på tydliga värderingar (profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende) och tror på en hög grad av frihet under ansvar. Genom ett unikt program för personalägande, där alla erbjuds samma möjlighet, äger vi som arbetar inom Veidekke närmare 20 procent av företaget vilket skapar motivation och ger företaget en möjlighet att agera långsiktigt.

Inom Veidekke är HMS – hälsa, arbetsmiljö och säkerhet – jämställt med de ekonomiska målen. Vi tror på involvering för att på det sättet uppmuntra och ge utlopp för allas engagemang och kunskap. Därför utsågs Veidekke till ”årets lean-byggare” och arbetar nu vidare på att bli Sveriges mest involverande företag, såväl internt som mot våra kunder, leverantörer, samarbetspartner samt det omgivande samhället.

Vårt främsta uppdrag som medarbetare i Veidekke Bostad är att förverkliga våra kunders bostadsdrömmar. Det förutsätter entusiasm och en vardag präglad av glädje och engagemang.

Vår bostadsutvecklingsprocess stöds av en mix av olika kompetenser och roller. 

Förutom affärsutvecklare och projektutvecklare har vi självklart duktiga säljare, bostadsrättsspecialister, administratörer och andra viktiga roller. För oss är det en självklarhet att teamarbete och samspel skapar de bästa resultaten – och vi är övertygade om nyttan med att ha såväl erfarna medarbetare som yngre förmågor.

I Veidekke Bostad är involvering och frihet under ansvar påtagliga värdeord, vilket ger dig som medarbetare många utmaningar om du själv vill. Varje projekt du är involverad i är unikt. Det ger dig en chans att ständigt möta nya människor, situationer och att bli sedd och utvecklas. Vi tror på den energi som frigörs när människor utvecklas inom det de är bäst på. Det är den kraften som gör att vi tillsammans ständigt utvecklar både Veidekke Bostad och samhället runt omkring oss.

Vad?
Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag.  

Här finns vi
Omkring 8 500 personer arbetar för Veidekke och vi finns i Sverige, Norge och Danmark. 

Juryns motivering:

Genom mångfald, kreativitet och innovativa medarbetare skapar Veidekke ett attraktivt och framgångsrikt employer branding-arbete. Genom spännande och utvecklande projekt erbjuder Veidekke stora karriärmöjligheter för sina medarbetare och utses därför till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Vi är oerhört stolta över att ha utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Det är ett bevis på att vår satsning på kultur, värderingar och arbete med en sundare och mer inkluderande byggbransch ger resultat och bidrar till att göra Veidekke till en attraktiv arbetsgivare och affärspartner.

Hälsningar Veidekke
Dela artikeln:

Karriärföretagen 2020 – Hela listan

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar