Alten är ett IT- och teknikföretag som vill skapa engagemang hos sina medarbetare

Alten

Ingenjörskonst är vårt DNA

Alten är teknik- och IT-konsultbolaget som brinner för utveckling! Med ett stort engagemang och hög kompetens levererar vi den perfekta lösningen för våra kunder. Vi erbjuder allt från resursförstärkning, specialistkompetens och utbildningar till leverans av arbetspaket genom hela produktutvecklingskedjan.

Det är vår fulla övertygelse att engagemang skapas av möjligheten att få arbeta med det man älskar och har passion för. Vårt största fokus ligger därför på att förvandla varje enskild individs drömmar till verklighet. Hos oss sitter medarbetarna i förarsätet och vi är kartläsaren som hjälper dem att ta sig dit de vill.

Eftersom våra kunder verkar inom flertalet olika branscher finns det möjligheter för medarbetare att bygga sin egen karriär. Vårt erbjudande täcker kompetenser genom hela produktutvecklingskedjan, vilket skapar möjligheter till både bred och djup kompetensutveckling.

Går du och drömmer om att upptäcka ett nytt land, en ny kultur och kanske att lära dig ett nytt språk? Alten grundades i Frankrike för 30 år sedan, har omkring 34 000 medarbetare och finns idag i 25 länder. För dig som är sugen på en internationell karriär finns alltså spännande och utvecklande möjligheter i andra länder runt hörnet.

Vad?
Alten är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR.

Här finns vi                       
300 medarbetare på olika platser runt om i Sverige. 

Juryns motivering:

Med vilja och en stark tro på att karriärmöjligheter skapar lojalitet hos sina anställda bedriver Alten ett framgångsrikt employer branding-arbete. De har fokus på det viktigaste i ett företag, nämligen sina medarbetare. Härmed utses Alten till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Vi är otroligt glada för denna utnämning. Under de senaste två åren har vi tillsammans med våra medarbetare förtydligat vad vi står för och erbjuder. Det har varit jätteviktigt att ha representanter från hela organisationen med på den resan så att alla kan känna igen sig i sitt företag. Det viktigaste för våra medarbetare är möjligheter, utveckling och gemenskap. Vi finns i en rad olika branscher och vi jobbar på internationell nivå. Att vi är stora innebär att våra medarbetare har möjlighet att välja bland många spännande uppdrag. Därmed kan de också utvecklas kontinuerligt samtidigt som de får jobba med det de har passion för. Det bidrar till engagerade konsulter och nöjda kunder.

Hälsningar Alten
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar