Hemsö

Ett företag att utvecklas i

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet i förvaltning, utveckling och ägande.

Hemsö äger drygt 300 samhällsfastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på 26,5 miljarder kronor (31/12 2015). Fastigheterna finns i Sverige, Finland och Tyskland. I Sverige är hyresgästerna till största delen stat, regioner, kommuner och privata företag. I Finland är hyresgästerna kommuner och privata företag. Hyresgästerna i Tyskland är större privata operatörer av äldreboenden.

Vår vision är att vara den bästa fastighetsvärden för samhällsservice. Det innebär att Hemsö ska skapa mervärde för sina kunder och vara den självklara fastighetspartnern för staten, kommuner, regioner och privata operatörer.

Vi är en spännande arbetsgivare, särskilt för unga eftersom vi kan erbjuda utvecklande arbetsuppgifter på ett bolag som ständigt utvecklas. Vi fokuserar mycket på att attrahera yngre förmågor och försöker se till att de får se mycket av företaget och får värdefull arbetslivserfarenhet.

Den senaste medarbetarundersökningen (2016) visar att vårt MMI (Motiverad Medarbetar Index) uppgick till 93. Målet är att ligga på en nivå om minst 90. De goda värdena för arbetsklimat och engagemang hos våra medarbetare har bidragit till arbetsplatsens höga helhetsbetyg.

Vi satsar på kompetensutveckling genom utbildningar, seminarier och konferenser. Lika viktigt är det med utveckling i arbetet genom nya, eller större, arbetsuppgifter samt deltagande i olika projekt. Arbetsrotation och praktik på andra avdelningar är också något vi tillämpar. Regelbundet anställer vi också studenter och praktikanter samt erbjuder möjligheter till exjobb. Hos oss behöver du inte byta arbetsplats för att utvecklas.

Vad?
Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Vi äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende.

Här finns vi
Hemsö har huvudkontor i Stockholm finns runt om i landet med ca 100 medarbetare.

Juryns motivering:

Genom en innovativ arbetsmiljö och karriärmöjligheter där medarbetarna kan växa och utvecklas inom organisationen arbetar Hemsö attraktivt med sitt employer branding-arbete. Hemsö arbetar för att inspirera både potentiella och nuvarande medarbetare. Härmed utses Hemsö till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Utmärkelsen är ett bevis på att vi lyckas i vårt arbete med att skapa en attraktiv arbetsplats som är öppen, tillåtande och utvecklande. Det gör oss mycket stolta och ger oss inspiration i vårt fortsatta arbete.

Hälsningar Hemsö
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar