Medarbetare på energibolaget Kraftringen, ett av årets Karriärföretag

Kraftringen

Låt oss utveckla framtiden tillsammans

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Det gör vi genom att ta ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt, bland annat genom att fokusera på lokala energilösningar. Ett exempel är vår produktion av el och fjärrvärme som blev helt fossilbränslefri under 2018.

Vi arbetar dagligen med att introducera ny teknik och kunskap i vårt arbete kring hållbar samhällsutveckling. Vi verkar i en expansiv region och genom projekt med universitet, näringslivet och andra samhällsaktörer kan vi erbjuda våra kunder energilösningar för framtiden.

Hos oss kan du jobba med nästan vad som helst – teknik, affärsutveckling, ekonomi, administration, försäljning och mycket mer. Möjligheterna här förändras i takt med omvärlden.

Vi tar ansvar för och utvecklar samhällsviktiga funktioner. Vi säkerställer att kommuninvånarna får en så säker tillgång till energi som möjligt – ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Som medarbetare har du en betydelsefull roll och möjlighet att påverka, inte bara din egen framtid utan också framtidens energilösningar.

Vi erbjuder stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter, tillsammans med mycket ansvar och personlig utveckling. Vi har en vänlig atmosfär och arbetar aktivt för att skapa kunskapsutbyten mellan kollegor.

Vad?
Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Här finns vi
Vårt huvudkontor ligger i Lund och idag arbetar cirka 500 för oss.

Juryns motivering:

Med en unik företagskultur och ett stort engagemang för sina medarbetare och deras utvecklingsmöjligheter arbetar Kraftringen attraktivt med employer branding. Genom att satsa på utbildningar och innovativa lösningar utses härmed Kraftringen till ett av Sveriges Karriärföretag 2020

Vi är jätteglada och stolta för utmärkelsen Karriärföretag 2020 och det är väldigt roligt att vårt arbete för att utveckla intern rörlighet hos medarbetare uppmärksammas även utanför vårt företag. Vi är måna om våra medarbetare eftersom det är de som dagligen gör det möjligt för vårt företag att leverera samhällsnyttiga produkter och tjänster till alla våra kunder.

Hälsningar Kraftringen
Dela artikeln:

Se fler karriärföretag

Fanny Norkko, produktionsingenjör på Skanska Ung karriär

”Jag drivs av att se saker utvecklas”

Möjlighet till samarbete mellan olika kompetenser. Och hållbarhetsfokus. Nyblivna produktionsingenjören Fanny Norkko vet precis… Läs mer

Jan Hylén, expert på skolans digitalisering och framtid samt tidigare forskningschef på Skolverket Framtidsspaning

Skolan måste förändras för att möta arbetsmarknadens behov

I takt med att allt fler funktioner i samhället digitaliseras och automatiseras förändras också… Läs mer

Charlotte Hågård, expert på Linkedin och karriärfrågor Experten tipsar

Karriärboost med Linkedin?

Linkedin har blivit kanalen nummer ett för arbetsgivare som vill rekrytera, men också för… Läs mer

Torgny Johnsson, konsult inom förändringsledning och HR samt Anna Dyhre, föreläsare och författare inom employer branding Karriärföretagens jury

”Jag tror att arbetsgivare kommer bli allt mer rädda om de medarbetare de har”

De 100 företag och organisationer som blir årets Karriärföretag utses av en fyra personer… Läs mer

Tips i kristider

Så arbetar arbetsgivare med kreativa lösningar för att motivera medarbetarna just nu

Den pågående Coronakrisen har snabbt ändrat förutsättningarna för mångas arbetsvardag världen över. Att arbeta… Läs mer

Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen Studentambassadören

Hej Cecilia Sjöberg, studentambassadör för Karriärföretagen!

Vad gör en studentambassadör?– Jag hjälper Karriärföretagen att nå ut till studenterna på mitt campus,… Läs mer

Ladda fler artiklar